miercuri, 13 ianuarie 2010

Telefonul

Telefonul a devenit un obiect indispensabil. Ne insoteste pretutindeni, in metrou, in tren, in mall, in casa sta langa tine ca un animal docil pregatit oricand sa iti satisfaca nevoia de comunicare.
Poate v-ati enervat cateodata cand ati vazut ca multe "afaceri" in ziua de azi se fac prin telefon.Oamenii nu mai gasesc timpul sa se vada si sa interactioneze live.
Nevoia de comunicare a crescut teribil in ultimii ani, in special la romani care stau cu orele la telefon. Englezii nu au obiceiul acesta, ei nici nu se vad, nici nu vorbesc la telefon asa de mult ca noi.Au un cerc restrans de prieteni cu care tin legatura( parintii, fratii si ceva rude,un coleg sau 2 de serviciu), asta e toata socializarea lor.
In orice telefon te vei uita vei gasi pe putin 200 de contacte, de nr de telefon ale unor persoane cu care ai interactionat la un momenmt dat. Ce nevoie ai de 200 daca tu in mod normal vorbesti cu 5? Sa le arati camarazilor de bere cat de multe relatii ai?
Prietenii sunt putini care sa te ajute oricand si oriunde, iar cunostintele nu se baga pentru tine, ca sa ma exprim in argoulu zilelor noastre.
Am observat si un alt aspect al telefonului. Poate crea relatii apropiate folosindu-l zilnic si vorbind cu o persoana care impartaseste aceleasi sentimente ca tine.Insa la un moment dat totul devine frustrant, pt ca nu ii vezi ochii, nu ii poti da o imbratisare, nu il poti lua de mana si iesi pe stada....
Totusi telefonul ramane un instrument util si indispensabil de comunicare....

Un comentariu:

  1. Am devenit dependenti de telefon, intr-adevar. Si de internet, si de televizor.... adevarate droguri de comunicare! ;) Hmmm, ce mai metafora!

    RăspundețiȘtergere