miercuri, 13 ianuarie 2010

Despre....

..........despre vremea de azi si cea de ieri s-au spus multe si se vor mai spune.Despre diferentele de mentalitate intre generetii,despre razboiul opiniilor, despre ce era voaloare atunci si ce este astazi s-au scris tratate si carti intregi.
Te uiti in jur si vezi atat de putini tineri fericiti. Unii dintre ei sunt asa datorita alegerilor facute in trecut legate de cariera lor, altii pentru ca parintii i-au indemnat pe un drum spre care ei nu au nici o inclinatie,oricum ar fi sunt nefericiti.
Starea respectiva de nefericire persista atata timp cat te gandesti la trecut,la alegerile facute in acele momente.Odata ce iti schimbi unghiul de vedere si te orientezi spre prezent si te focalizezi spre viitor, acele frustrari din trecut dispar.
Unii spun ca viata e o scoala si aici vii sa inveti niste lectii: cum sa fii rabdator, cum sa iti asculti colegul si sa ii dai un sfat, cum sa te bucuri de fiecare zi, etc.
Aseara am intalnit un tanar de 22 de ani provenind dintr-o familie cu 5 copii din Bucuresti, de conditie modesta si care face acelasi curs cu mine. La inceput mi s-a parut un aerian, dar dicutand cu el am vazut ce principii sanatoase de viata are, cat de corect cu sine insusi este si inca ceva: cat de mult isi iubea parintii.Oare cati dintre noi azi mai spunem: sarut mana, mama! cand ajung acasa.....sau cu ce te pot ajuta, tata? Oare numai tinerii din familii modeste au acelasi bun simt si speranta in viata? Poate ca ei sunt mai fericiti deoarece se multumesc cu ce au....
Va las sa mediati la acest subiect pana la o noua revedere.

Un comentariu:

  1. Cate am citit despre fericire... Candva spuneam cu tarie ca nu e facuta pentru mine... Astazi cred ca fericirea depinde de noi, de atitudinea noastra in fata Vietii! E important sa ne acceptam destinul si sa nu tragem cu ochiul la "fericirea" celorlalti, comparand-o cu a noastra. Pentru ca fiecare om e fericit in felul lui!
    In fine, sunt multe de spus... Te mai astept cu subiecte la fel de interesante! Macar aici sa vorbim, daca tot nu reusim sa iesim la "sucul" ala... Intre timp nici nu mai pot consuma sucurile din comert ;)) Si apropo, cartea de latina striga dupa stapana!! Dar nu o aud mereu, e bine inchisa in dulap. :D

    RăspundețiȘtergere